ny_greyhound ny_galgo_espanol ny_sloughi ny_basenji ny_faraohund ny_saluki ny_cirneco ny_afghanhund ny_whippet ny_magyar_agar ny_skotsk_hjorthund ny_borzoi

Hantering av de nya klasserna och licensböckerna

Fr o m 2022-01-01 gäller nya klasser för LC-proven i Sverige och utomlands, FCI-CACIL-klass respektive CSS-klass.

CSS-klass

  • För att delta i CSS-klass krävs inga utställningsmeriter.
  • För hundar som redan har licensbok och ska delta i CSS-klass på prov utomlands kommer det att finnas ett klistermärke att hämta på de svenska proven. Märket klistras på baksidan av boken.
  • För den som deltar i CSS-klass enbart på svenska prov behövs inget klistermärke.
  • Nya licensböcker kommer att ha ”CSS-klass” förtryckt på baksidan av boken, såvida inte ägaren vid ansökan om licensbok skickar med intyg om fullständiga utställningsmeriter för att delta i CACIL-klass, se vidare nedan!

FCI-CACIL-klass

  • För hundar som redan har licensbok men bara har EN utställningsmerit (VG på internationell utställning (EJ juniorklass)) och vill delta i FCI-CACIL-klass gäller följande övergångsregler under 2022: Till varje prov man anmäler hunden i CACIL-klass måste man skicka in bevis på utställningsmeriten till arrangören.
  • För hundar som redan har licensbok och fullständiga utställningsmeriter enligt de nya reglerna skickar ägaren in underlag som bestyrker dessa. (Läs i "Förtydliganden och beskrivning av de större förändringarna i de nya reglerna" vad som krävs för CACIL-klass.) Hundens uppgifter måste synas tillsammans med meriten i följd (ej ihopklippt) för att underlaget ska godkännas. (Tips, om man använder SKK-Hunddata på dator eller platta så finns det, när man är inne på hundens tävlingsresultat, en knapp uppe till höger som heter ”Skriv ut”. Där kan man även välja att spara som en pdf vilken man sedan kan bifoga i mailet.) I utbyte skickar registrator ett klistermärke som sätts på baksidan av boken.
  • Underlagen skickas via mail i bifogad fil till registratorsmailen. Mailet ska innehålla hundens namn, ras och reg nummer. Samt ägarens fullständiga adress. I ämnesraden SKA hundens ras anges, detta för att mailet direkt ska nå registrator för rasen. OBS! Det är ägarens ansvar att skicka in de meriter som krävs för att kunna tävla i CACIL-klassen.
  • För hundar som inte har licensbok, men där ägaren ska ansöka om licensbok och hunden har fullständiga utställningsmeriter enligt de nya reglerna, skickar ägaren in meriterna i pappersform, samma övriga krav som ovan (t ex utskrift från Hunddata) tillsammans med ansökan och får då ett klistermärke för CACIL-klass på boken redan från början

OBS att handläggningstiden kan vara upp till 4 veckor.