ny_whippet ny_afghanhund ny_greyhound ny_magyar_agar ny_basenji ny_borzoi ny_skotsk_hjorthund ny_cirneco ny_sloughi ny_saluki ny_faraohund ny_galgo_espanol

Allmänt

2019 går EM den 21-23/6 i Jõulumäe, Estland. http://europeancoursing2019.eu

PM >>

Ett mästerskap är inte som ett vanligt lure coursing-prov. Den stora skillnaden är att man tävlar tillsammans som landslag.

Uttagningen till landslaget sker dels med hjälp av tävlingsresultaten från våra svenska prov under året innan EM, dels med hjälp av de två första proven under samma år som EM. De hundar som placerat sig på första till och med fjärde plats på ”lc-årslistan” för föregående år har kvalificerat sig för en plats i landslaget. Detta gäller också de två bäst placerade hundarna baserat på de två första proven för det år som EM arrangeras. Läs mer under fliken ”Regler för uttagning”.

Att bli uttagen till landslaget betyder att bli del av ett gäng som hejar på varandras hundar, hjälper och stödjer varandra och har det jättetrevligt tillsammans under några dagar! Invigningen är alltid en stor fest, liksom prisceremonierna som avslutar varje tävlingsdag. Extra festligt blir det om den svenska flaggan hissas och nationalsången spelas.

Angående whippet och italiensk vinthund som kvalificerat sig till EM

PKLC begär att hund som är under 24 månader och som inte tidigare har deltagit på EM skall kontrollmätas, mätning enligt typ 5 begärd av PKLC, senast den 9 maj 2019. Är hunden typ 5-mätt tidigare behövs inte detta göras om.
Det är hundägarens ansvar att få sin hund inmätt innan detta datum.