ny_borzoi ny_greyhound ny_whippet ny_cirneco ny_skotsk_hjorthund ny_magyar_agar ny_afghanhund ny_sloughi ny_faraohund ny_saluki ny_basenji ny_galgo_espanol

Inmätning av italiensk vinthund och whippet

Enligt FCI-reglerna ska italiensk vinthund och whippet vara inmätta för att kunna delta i ett mästerskap. Endast mätning i Sverige är enligt reglementet tillåtet för svenska hundar (1.6.2)*.

För Whippet gäller maxhöjd 51 cm för hanar och 48 cm för tikar för deltagande i EM-klassen (klass 1 i Sverige). För deltagande i Sprintklass på EM (Klass 2 i Sverige) gäller 48 - 52 cm för tikar och >51cm - 56 hanar.

För Italiensk vinthund gäller maxhöjd 38 cm för hanar och tikar för deltagande i EM-klassen (klass 1 i Sverige). För deltagande i Sprintklass på EM (Klass 2 i Sverige) gäller 41 cm för hanar och tikar.

Är hunden inmätt före 24 månaders ålder och hinner fylla två år innan EM så måste den mätas om för att få delta på EM. Hunden måste vara inmätt till den klass den anmälts till i EM senast 3 veckor innan landslagsledaren ska ha skickat anmälan till arrangerande land.