ny_cirneco ny_afghanhund ny_whippet ny_skotsk_hjorthund ny_greyhound ny_sloughi ny_faraohund ny_saluki ny_magyar_agar ny_galgo_espanol ny_basenji ny_borzoi

Bedömning

Alla hundar bedöms av minst två domare i fem kriterier, - uthållighet, rörlighet, entusiasm, följsamhet och fart. Varje domare kan ge högst 20 poäng i varje delmoment, dvs. högst 100 poäng till varje hund per lopp.

Poängräkning

Inför lottningen till omgång 2 behöver hundarna inte särskiljas om de fått samma poäng, de som hamnar på samma poäng startar med hunden som är närmst i poäng.
Vid lika slutpoäng ska hundar som är aktuella för cert särskiljas. Om hundar har samma slutpoäng kontrollerar man poängen från andra omgången och den hund som har högst poäng placeras före. Om hundarna därefter fortfarande har samma poäng särskiljer man dem genom att kontrollera delpoängen per moment i lopp 2 och de ska jämföras i följande ordning; rörlighet, fart, uthållighet, följsamhet och entusiasm. Har hundarna fortfarande samma poäng efter denna särskiljning kontrollerar man även delmomenten för lopp 1. De hundar som efter detta ändå har samma poäng och är aktuella för cert kommer på delad plats och får varsitt cert. Hundar som inte är aktuella för cert särskiljs inte utan delar placering på nationellt prov. På internationella prov särskiljs alla hundar.