ny_whippet ny_sloughi ny_galgo_espanol ny_basenji ny_magyar_agar ny_greyhound ny_skotsk_hjorthund ny_cirneco ny_borzoi ny_afghanhund ny_saluki ny_faraohund

Licensböcker

När du känner att din hund är redo för detta, skriver du ut blanketten Ansökan om licensbok som finns under rubriken Dokument/Blanketter och tar med den till nästa träning, tillsammans med stamtavlan.

Hunden ska springa tre godkända licenslopp. Dessa måste genomföras vid minst två olika tillfällen och skall godkännas av minst två olika licensgivare.

Det kan vara bra att redan före träningen kontrollera så det finns en licensgivare/domare på plats.

Du kan själv få ordna med en stödhund till träningslopp/licenslopp. När du har hittat en hund som din hund kan springa sitt lopp med, prata då med träningsledaren/licensgivaren om att du vill ha ett licenslopp. Fyll i hundens uppgifter på blanketten och lämna den till den som ansvarar för licensloppen. Den personen ska kontrollera att hundens uppgifter stämmer med stamtavlan, skanna hunden och fylla i chipnumret på blanketten.

När hunden har genomfört tre godkända lopp så skickar du in din blankett (originalet, men behåll en kopia) och en kopia av originalstamtavlan till PKLC:s registrator (adresser finns under rubriken Registratorer -> Kontakt). Samtidigt betalar du in licensboksavgiften, 600:- till plusgiro 1582585-4. Tänk på att det är en handläggningstid på fyra veckor för utfärdande av licensbok, och du kan inte starta ett LC-prov utan din licensbok.

Checklista för licensbok
* blankett (länk)
* kopia av registreringsbevis
* (kontroll medlemskap)
* betalning till plusgiro 1582585-4 (kontroll betalning/kvittokopia)